Sárkány tetoválás minták


A sárkány tetoválásról röviden:

Ez a motívum egyáltalán nem sorolható a tipikus női tetoválások közé, habár akadnak olyan bevállalós csajok, akik mégis magukra tetováltatják.
A sárkány tetoválás közkedvelt a középkorú férfiaknál, a fiatalabb generációknál inkább a nonfiguratív tetoválás, az állatos (sas tetoválás, tigris tetoválás), illetve a betű tetoválás a népszerű. A tattoo felirat alatt a kínai tetoválások és japán tattoo, illetve mostanában -a külföldi sztároknak köszönhetően -a héber feliratok lettek nagyon divatosak.

A sárkány tetoválás viselője:

A sárkány, mint motívum elég karakteres forma. A sárkány tattoo viselője határozott, erős, hatalomra vágyó embertípusra vall, ezért aki nem tartja magát hatalomra vágyónak vagy elég határozottnak, bátran válasszon a hawaii tattoo, a kereszt tetoválás vagy a nonfiguratív tetoválás közül. Elvontabbak megpróbálkozhatnak a maori tattoo vagy a samoai tattooval is.
A sárkány, a szellemi erőt szimbolizálja, mágikus és spirituális hatalommal bír. A hiedelmek szerint csontjai és fogai gyógyító erőkkel bírnak. A sárkányoknak 2 típusa létezik: jó és ellenséges, a keleti és a nyugati sárkány.
A keleti népeknél az alvilági sötét erőket jelképezi, ezzel megmagyarázható, miért tartozott hajdanán a sárkány tattoo banda tetoválásnak. A sárkány tetoválás mintádhoz leginkább a virág tetoválás és a kínai tetoválások illenek.

Csillámos sárkány tetoválásHatalmas sárkány tetoválás mintaSárkány tattooSárkány tattoo minta

A sárkány tetoválás kinézetének formái:

A tetoválóművészek sokféle stílussal formálhatják meg, ill. tetoválhatják a sárkányt ábrázoló mintát, így mindenki megtalálhatja a hozzá leginkább illő és elképzeléseinek legmegfelelőbb sárkány tattoo mintát. De alapvetően 3 féle sárkány tetoválás motívum létezik, az összes többi stílusú sárkány tetoválás ezeknek a keveréke. Van a hagyományos kinézetű sárkány tetoválás: nagy, pikkelyes testfelület, hosszú, háromszög formában végződő farok, éles karmok, hártyás ,sarkantyús lábak, villás ynelv. A szárnyas sárkány tetoválás: lényegében ugyan az, mint a hagyományos sárkány tattoo, csak ez már ki van egészítve két szárnnyal és tüzet okád. A harmadik fajta pedig -a kínaiaknál megfigyelhető, és királyként tisztelendő- hosszú bajuszú, kígyó formájú sárkány, aminek elöl 2 lába van, hátsó lábai nincsenek, azok farokban végződnek. Jellegzetessége, hogy különböző színpompákban szeretik őket ábrázolni pl. kék, piros, fekete, sárga.

A kínai horoszkóp:

A kínai kultúra iránt érdeklődők, kedvelők és a tetoválás hős szerelmeseinek jó hír, hogy a sárkány minta megjelenik a kínai horoszkópban is, így azok, akik a sárkány évében születtek egyfajta jelképként magukra tetoválhatják a sárkány mintát. (Persze a sárkány tetoválás azok számára is elérhető, akik szimplán sárkány tetoválás fanok, vagy illik rájuk a kínai horoszkópban megjelenő sárkány típus leírása.)
A sárkány évében születettek:
1964 február 13. - 1965 február 1.
1976 január 31. - 1977 február 17.
1988 február 17. - 1989 február 5.
2000 február 5. - 2001 január 23.
2012 január 23. - 2013 február 9.
2024 február 10. - 2025 január 28.
2036 január 28. - 2037 február 14

Nagy sárkány tetkóNonfiguratív sárkány tetoválásTekergő sárkány tattoo képSárkány tetoválásZöld sárkány tattoo minta

Mi jellemző a kínai horoszkóp sárkány típusára?

A sárkány évében születettek nem igazán társasági lények, jobb szeretik a magányt, szabadságra vágynak, ezért is élnek kicsapongó életet. A szerelemben a kalandot keresik, szenvedélyesek és megszerzik maguknak azt, akire a foguk fáj, igazi Casanova típusok.
Szeretik fitoktatni az erejüket, bátrak és nem riadnak vissza a lehetetlentől sem. Ha valamit a fejükbe vettek, azt addig hajszolják, míg sikerül elérni, a lehetetlent nem ismerik.

Sztárok és a sárkány tetoválás:

Angelina Jolie apró sárkány tetoválása
Angelina Jolie
Angelina Jolie színésznő és rendező köztudottan imádja a tetoválásokat, nő létére jócskán tele is varratta magát. Bal karján sárkány tetoválás van, a tarkóján meg egy tattoo felirat: "Ismerd a jogaidat" szöveggel.   Sárkány tetoválás Lenny Kravitzen
Lenny Kravitz
A bal mellén Lenny Kravitznek is van egy sárkány tetoválás..